<xmp> <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3752585598109069735\x26blogName\x3dClick+just+to+capture\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aimsbytchless.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aimsbytchless.blogspot.com/\x26vt\x3d2140443683623043911', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> </xmp>
Profile
AIMIE. AMY. DOLL, CHO
20+. Degree in Digital Film & TV
Teh tarik & Ice Cham makes me Happy
&I love Goldfish, as in the fish

I Twitt You Not

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    Links

    Azrin Razman
    Aisya Rahman
    Hanis Zalikha
    Niena Kamal
    Noreen Shaa
    Najwa Bulan
    Yunalis

    Nuffnang


    Layout ©
    Designer: manikka
    Resources: 1 2 3 4 5 6
    Thursday, November 27, 2008

    AL-FATIHAH FIRDHAUS OTHMAN


    *picture taken from Ezra Amin's FB

    The first time I meet Firdhaus Othman was during a party at Cynna. Since that day, I will always bump into him. That small little guy with that big smile really cracks me up with his jokes. We might not be that close but you don't really have to be close to him to know how nice Firdhaus is. I still remember thE first time I talked to him with that wide smile, "I'm Firdhaus but you can call me what ever you want baby", and I laughed.

    23th Nov, I received a phone call from Farah. I wasn't really paying attention to what she was saying but the moment I heard "Firdhaus meninggal pukul 3 pagi tadi", my heart sank. I can't believe that C.R.S on the 20th Nov was the last day I talked to him. I still can't believe the fact that he's no longer here with us. He's still young. Too young. Only 24.

    I had my dinner with Farah, Katie and Biena a few hours ago. We talked about Firdhaus. Me and Biena nearly cry. Katie said that she can feel the present of Firdhaus during the feuneral.

    We miss you Firdhaus, we do. Takpa, nanti one fine day kita jumpa lagi. One fine day.

    Rest in peace Firdhaus. You will always be missed and we will always pray for you.

    0 Comments:

    Post a Comment

    Saturday, November 15, 2008
    I ain't got any social life. Why? Cos I've been busy with assignments, shooting, college. Arrggghh!!!!!! Tak sabarnya nak cuti!!!








    *The last 2 pictures were taken at Emads'. Soo Chen was laughing, high on 2 shots. Tak terrer betol la minah ni. 2shots dah gone hahahaha.

    0 Comments:

    Post a Comment

    Wednesday, November 12, 2008

    Hari ini, terlebih kata-kata dari gambarajah.

    Acapkali orang berbadan besar atau dengan panggilan komersial, GEMUK, memakai dress, short pants, sleeveless atau V-neck, mesti ada mata-mata liar memandang dan makcik-makcik mengkritik atau bahasa komersialnya, MENGUTUK, MENGUMPAT, MENGATA. Dan ya, makcik-makcik dan gadis-gadis remaja ini mengkritik, yaampun... kalah Michele dan abang rambut ketak Melodi.

    Contoh sesi bualan mereka yang teingin sangat nak join Melodi tapi tak layak:

    Makcik A : "Eh Jah, kau cuba tengok budak tu."
    Makcik B: Yang pakai baju tali halus tu ke? "
    Makcik A: " Yang tu la. Ish nak tayang ketiak dia la tu"

    Pandangan saya: Eleh, mesti makcik tu teringin nak pakai tapi ketiak dia tak lawa.

    Remaja A: "OMG!! Babe cuba you tengok budak tu. Gila whatever ok"
    Remaja B: "Like totally. dah la pakai shortpants. And her legs gila macam gajah"
    Remaja A: " Like yea. V-neck lagi. Dah la boobies dia macam Pamela Anderson"
    Remaja A & B: "WORD!!! ssssss" *dengan gaya bimbo*
    *ssssss* tu macam bunyi kuali panas kena simbah air. Ala macam dalam cerita Hannah Montanna.

    Pandangan saya: Kau jeles ke tetek dia besar? Kau jeles kan sebab tetek kau kecik. Kalau ye pon kaki dia macam gajah, kau sakit ke?

    Kenapa saya blog macam ni hari ni? Sebab saya suka pakai sleeveless dengan jeans, dan shortpants degan baby-t untuk ke kelas. Dan ada la mata-mata rambang yang memangdang dan mulut-mulut jahat yang mengata saya kerana saya berbadan besar/gemuk.
    Abis tu yang kurus pakai V-neck ketat tu, kenapa takda yang nak mengata? Yang kurus pakai shortpants tu?
    Kenapa takda suara yang mengata,
    "Eee dah la kurus, dia nak tayang apa? dah la flat chest macam tempat kapal terbang landing. Pakai shortpants? Kaki dah la macam batang penyapu"

    Ya, kita tak pernah puas. Kadang-kadang nak memuaskan hati sendiri, kita kutuk orang lain. Betapa gemuknya orang itu sebab kita nak rasa yang kita ni kurus.

    Labels:


    0 Comments:

    Post a Comment

    Thursday, November 6, 2008
    Presentation on Ayat-ayat Cinta went well. Q&A session was erm.... good, the fact that I ignore this one fella who try to hentam me gila babs punya. Like hello!!!! How can you question religion and the government? Want me to end up in ISA issit?
    But it's ok. Tea session with the classmates at a vegetarian restaurant makes me more relax.

    Vic

    Vic & Nas

    Milo Ais saya dah finish

    Sai

    Yuga

    0 Comments:

    Post a Comment